تحقیق در مورد قطعات حافظه Ram موجود در بازار
حافظه یا RAM یکی از مهمترین فاکتورهای موجود در زمینه ارتقاء کارآئی یک کامپیوتر است. افزایش حافظه بر روی یک کامپیوتر با توجه به نوع استفاده، میتواند در مقاطع زمانی متفاوتی انجام گیرد.
اما حافظههایی که امروز بیشتر در بازار رایج هستند به RAM های DDR و DDR2 محدود میشوند به طوری که مبنای نظر سنجی، برندهای تولیدکننده این حافظهها قرار گرفتهاند.
حافظههای DDR در سال ۲۰۰۳ به عنوان تنها حافظه استاندارد شده نوسط کمپانیهای تولیدکننده مادربورد و سایر ادوات کامپیوتر که به نوعی از حافظه استفاده میکنند شناخته شده و کمپانیهای سازنده Chipset از قبیل Intel ،VIA ،AMD ،Acer Labs (ALI )،SIS ،NVIDIA و ATI طی توافقی پشتیبانی از حافظههای DDR در سطوح مختلف محصولات جدید خود را اعلام نمودهاند.
در این زمینه میتوان به تفاوت میان حافظههای DDR و DDR2 نیز اشاره کرد، به طوری که DDRها از ۱۲۸ مگابایت تا ۱ گیگابایت و DDR2ها از MB 256 تا GB4 را پشتیبانی میکنند. این درحالی است که مصرف انرژی DDR2ها نیز نصف DDRهاست.
چیپ داینامیک رم (DRAM) از نوع DDR3 و یا Double Data Rate با ظرفیت ۵۱۲ مگابیت، تکنولوژی نسل جدیدی از حافظه است که سامسونگ آن را معرفی کرده و با سرعت ۱۰۶۶ مگابیت در ثانیه میتواند دیتا را پردازش کند که معادل ۸۰۰۰ صفحه روزنامه در ثانیه است، یعنی سرعتی معادل دو برابر نسل فعلی چیپهای DDR2 DRAM.
شرکت سامسونگ الکترونیک کرهجنوبی در این رابطه گفته است که اولین نمونه چیپهای حافظه کامپیوتری فوق سریع با مصرف توان کم تولید کرده که میتواند به عنوان استاندارد نسل آتی محصولات مصرف شود. به ادعای سامسونگ این حافظه DDR3 میتواند استانداردی برای کامپیوترهای نوتبوک، دسکتاپ و سرور باشد.
این اولین نمونه چیپ حافظه است که با ولتاژ ۱٫۵ ولت کار میکند و باعث میشود کمترین جریان از باتری کشیده شود که مطلوب دنیای بیسیم است. با توجه به بررسیهای انجام شده توسط IDC (نهاد قدرتمند تحقیقات بازار)، این چیپ ۶۵ درصد کل بازار سراسری DRAM را تا سال ۲۰۰۹ به خود اختصاص خواهد داد.
از طرفی بنابر نظرسنجی اخیر باشگاه فعالان ICT در پورتال S&P به آدرس ww.sandp.ir سامسونگ که فعالیت خود را در این بازار نیز آغاز کرده است در جایگاه سیزدهم شاخص بازار RAM قرار گرفته و تنها چیزی در حدود ۱ درصد ازشاخص بازار را در اختیار دارد.
اما طبق آخرین نظرات اعضا، برند Kingston کماکان همچون ۱ سال گذشته بالاترین شاخص بازار را با امتیاز ۳۸۸ از آن خود کرده است. Kingston با اینکه در آذر ماه گذشته با کسب ۳۷٫۵ درصد از شاخص بازار، ۶٫۵ درصد از سهم آمار تیرماه را از دست داده بود، هم اینک با رشد ۱٫۵ درصدی نسبت به آذر ماه، با در اختیار داشتن ۳۹ درصد از امتیاز شاخص بازار به تنهایی و با فاصله زیاد از سایر رقبا، بالاترین جایگاه را به خود اختصاص داده است.
البته این افزایش سهم میتواند متاثر از افزایش تقاضای این قطعات در این مقطع از سال نیز باشد. با توجه به شرایط اخیر بازار در پی افزایش قیمت چیپست در بازار جهانی، قیمت این قطعه نیز رو به افزایش گذاشته و به نظر میرسد با شرایط موجود این روند در هفتههای جاری نیز ادامه پیدا کند.
پس از سیر نزولی نرخ قیمت RAM طی چند ماه گذشته که بیتاثیر از افزایش تولید چیپ ست های DDR2 و همچنین رکود بازار در ماههای قبل از امتحانات نبود، هم اکنون در آغاز فصل تابستان که بازار در بالاترین سطح تقاضا قرار دارد، به نظر میرسد رشد قیمت تا ۲ برابر نرخ موجود نیز ادامه پیدا کند.
گرچه در این بخش نیز همانند سایر بخشها نباید از تاثیر نوع گارانتی، کشور تولیدکننده و هزینه حملونقل کالا تا ایران و … به راحتی چشم پوشی کرد. نکته قابل توجه دیگری که باید به آن اشاره کرد بحث اصل یا تقلبی بودن این قطعه است.
بازار ICT ایران که در سالهای گذشته همیشه به طور ملموسی تحت تاثیر اجناس بیکیفیت با نام برندهای معروف (یعنی اجناس تقلبی) قرار گرفته، شاید در بازار RAM لطمه بیشتری خورده است؛ به طوری که کاربر همچنان از اصل بودن یا نبودن قطعه خود نمیتواند مطمئن باشد.
لذا ملاک انتخاب خود را شرکت واردکننده و گارانتی کننده آن قطعه قرار میدهد تا با توجه به اعتبار آن شرکت بتواند بهترین انتخاب را داشته باشد. با توجه به مورد مذکور میتوان یکی از عوامل موفقیت Kingston را شرکتهای عرضهکننده معتبری همچون سریر و انفورماتیک گستر دانست که توانستهاند خیال خریدار را از اصل بودن قطعه راحت کنند.
قیمت مناسب این حافظهها در مقایسه با سایر حافظههای معتبر موجود در بازار نیز دلیل دیگری مضاف بر موارد اشاره شده در بالاست. ضمن اینکه Kingston برندی است که در بازار جهانی نیز توانسته است همین اعتبار و جایگاه را به خود اختصاص دهد.
حافظههای Kingmax نیز در حالی که از آذر گذشته تا کنون با ۳ درصد کاهش سهم شاخص بازار مواجه شدهاند با امتیاز ۱۳۸، پایینتر از Kingston قرار گرفتهاند. این RAM ها که در حال حاضر توسط شرکت آواژنگ به بازار عرضه میشوند سابق بر این برچسب گارانتی اهتمام داشتند و بسیاری معتقدند که سهم مهمی از اعتبار آن در بازار به سیاستهای عرضه، تبلیغات و قیمتگذاری آن توسط اهتمام باز میگردد.
RAMهای Apacer که بیشتر برای کاربری خانگی مناسب هستند نیز توانستهاند به مرور جای خود را در بازار پیدا کرده و با امتیاز ۱۲۴ سهمی در حدود ۱۲درصد از شاخص بازار را به دست آورند. این حافظهها که از قیمت مناسبی هم برخوردار هستند توسط سازگار ارقام به بازار عرضه میشوند که البته با توجه به سابقه ۱۵ ساله حضور این برند در بازار، قرار گرفتن آن در جایگاه بالاتر دور از ذهن نبود.
حافظههای Bilitz نیز بعد از Apacer با کاهش ۵ درصدی نسبت به آذر گذشته و ثبات نسبی سهم در تهران و شهرستان با برخورداری از امتیاز ۷۴ در جایگاه چهارم شاخص قرار گرفتهاند. این برند که به عنوان برند سوم کارخانه Adata محسوب میشود با توجه به قیمت پایینش توانسته است ۷% از سهم شاخص را به خود اختصاص دهد.
اما علاوه بر Kingston دو برند دیگر نیز هستند که بیشتر از سایرین ازسوی فروشندگان پیشنهاد میشوند. دو برند OCZ و Geil هستند که به کیفیت خوب شهرت دارند. Geil با توجه به قیمت مناسب و اعتباری که به سرعت کسب کرد از جایگاه بهتری نسبت به OCZ در شاخص بازار برخوردار است و کاربران از سازگاری آن با غالب مادربوردهای موجود در بازار رضایت دارند اما در مورد OCZ قضیه کمی فرق می کند.
این حافظه جزو حافظههای با کیفیت و گرانقیمت بازار محسوب میشود که در سطحهای Gold و Platinum از بهترین حافظههای دنیا محسوب میشود و از نظر کیفیت و اعتبار در سطح بالاتری از Geil قرار دارد اما تفاوت اندک در قیمت، به طور غیرمستقیم به اعتبار Geil افزوده است که البته در این میان نباید از ظاهر جذاب حافظههای Geil نیز گذشت.
Geil هم اکنون با امتیاز ۶۱ و برخورداری از ۶ درصد از سهم شاخص بازار و OCZ با شاخص ۲۶ جایگاههای پنجم و هشتم را در اختیار دارند. البته حافظههای Geil به دلیل توزیع و تبلیغ مناسب در تهران ۲ برابر شهرستانها طرفدار دارند.
اما RAM های PNY که توسط شرکت اهتمام و با برچسبهای S&P در بازار ایران دیده میشوند یکی از حافظههای پرطرفدار در بازار امریکا هستند که با عرضه آن توسط اهتمام کمکم جای خود را در بازار ایران پیدا کردهاند.
رشد جالب توجه سهم شاخص بازار این حافظهها نیز از دیگر نکات بارز و انکارنشدنی این نظرسنجی است. PNY که در شاخص آذر ماه گذشته در تهران امتیاز نازل ۰٫۷ را کسب کرده بود، با رشد ۲۰ برابر امتیاز خود را به ۱۴ افزایش داد و امتیاز شهرستان آن که ۱۶ بود به ۵۰ امتیاز افزایش یافت تا اهتمام با برخورداری از تنها ۱% از سهم شاخص بازار از رتبه ۱۱ به ۵ صعود کند.
از دیگر نکات جالب توجه شاخص اخیر قرار گرفتن برندهای با کیفیت، معتبر و البته گرانقیمت بازار جهانی همچون برند پیشتاز Corsair و برندهای Crucial و Mushkin در ردههای بسیار نازل جدول است. عرضه بسیار محدود، عدم تبلیغات مناسب و همچنین قیمت آنها میتواند از عمده دلایل عدم موفقیت این برندها در بازار داخلی ایران باشد.
شاخص اساندپی نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان بازار آیسیتی کشور میباشد. آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود ۲۰۰۰ واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات میباشد به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت، جمعآوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه میگردد. نظرات و پیشنهادات کارشناسانه خود را در حوزه ICT از طریق سایت ارسال نمایید.
دنیای اقتصاد – رایانه از لوازمی است که امروزه اکثر ما یک مدل قدیمی یا پیشرفته از آن را در منزل، محل کار و… داریم و در انجام امور روزمره خود از آن استفاده میکنیم.شاید تا چندین سال پیش کمتر کسی تصور میکرد رایانهها با چنین سرعتی در روند فعالیتهای گوناگون بشر دخیل شوند.
اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و ارتقای سطح علمی بشر، بسیاری از افراد در زمینههای مختلفی چون امور آموزشی، فعالیتهای اداری، تجاری، سرگرمی و تفریحی… از این کالا استفاده میکنند و گروهی نیز زندگی بدون این وسیله را سخت و مشکل میدانند.
آنچه مسلم است، امروزه گسترش قابلیتهای این کالای پرطرفدار باعث شده است کاربران کامپیوتر دیگر به این کالا به عنوان یک وسیله محاسبهگر صرف و یا یک پایگاه ذخیره اطلاعات نگاه نکنند.
بلکه این وسیله را یک آچارفرانسه تمامعیار بدانند که روز به روز پشرفتهتر میشود.
به همین دلیل بسیاری از کاربران این کالا، روند پیشرفت، تحولات و نیز نوسانات قیمت این کالا را در بازار به طور مرتب پیگیری میکنند.
قطعات اصلی، تجهیزات جانبی
عبدی یک فروشنده قطعات اصلی کامپیوتر در پاساژ پایتخت در این زمینه میگوید: به طور کلی قطعات کامپیوتر به دو دسته قطعات اصلی و تجهیزات جانبی تقسیمبندی میشوند که قطعات اصلی مانند کیس، مادربورد، نمایشگر، صفحه کلید، پردازنده (CPU) جزو لاینفک هر کامپیوتر بوده و سیستم بدون وجود این قطعات با مشکل مواجه میشود.تجهیزات جانبی نیز جزو کالاهایی هستند که کاربران رایانه در صورت نیاز از آنها استفاده میکنند و در غیر اینصورت عدم وجود این قطعات، خللی در کار کامپیوتر ایجاد نمیکند.
اسکنر، چاپگر، وبکم، حافظههای فلش و… از دسته این کالاها هستند.این فروشنده معتقد است: رشد همهجانبه قطعات اساسی در رایانهها، در توسعه و گسترش بازار تجهیزات جانبی این سامانهها بیتاثیر نیست.
چرا که یک رایانه هرچهقدر هم که از لحاظ پردازش قوی باشد، اگر ابزار مناسبی برای دریافت، ارائه و به اشتراک گذاشتن اطلاعات نداشته باشد چندان کارآمد نخواهد بود.
از این رو تجهیز رایانه به ابزار و وسایل جانبی متناسب با کاربرد، میتواند به اندازه برخورداری رایانه از یک پردازنده قوی، مهم و موثر باشد.ابوالفتحی یکی دیگر از فروشندگان تجهیزات کامپیوتری در پاساژ پایتخت در مورد قطعات اصلی کامپیوتر میگوید: اگر بخواهیم در مورد بازار خرید و فروش قطعات کامپیوتر بحث کنیم، پیش از هر چیز باید اجزای تشکیلدهنده آن را تفکیک کنیم.به گفته وی، به طور کلی رایانه از سه بخش اصلی کیس، صفحه نمایش، صفحه کلید و موشواره تشکیل شده است که در این میان مهمترین بخش، کیس رایانهای است که اجزای مختلفی را در خود جای میدهد.همچنین صفحه نمایش به عنوان ابزار بصری رایانه نقش بسیار مهمی دارد.
صفحه نمایش
اگر چه امروزه با عرضه مدلهای مختلف صفحه نمایشهای LCD به بازار، استفاده از نمایشگرهای CRT تا حدود زیادی، محدود شده است اما هنوز کاربران مانیتورهای CRT را یک سر و گردن بالاتر از انواع LCD این کالا میدانند.
فعالان بازار معتقدند، با وجود مرغوبیت مانیتورهای CRT به علت تبلیغات گسترده برای مانیتورهای LCD و همچنین زیبایی ظاهر و حجم کم این صفحه نمایشگرها، استفاده از مانیتورهای صفحه تخت باریک به صورت یک اپیدمی درآمده و اکثر مردم از این مانیتورها استفاده میکنند.
سعیدی مقدم، یک فروشنده مانیتور در این زمینه میگوید: تا چند سال پیش که مانیتورهای LCD تازه قدم به بازار گذاشته بودند، قیمت بالایی داشتند. اما طی دو تا سه سال اخیر با عرضه بیش از حد این نمایشگرهای صفحه تخت به بازار و بالا رفتن تنوع و مدل این کالا، قیمت انواع مانیتور LCD دچار سیری نزولی شده که این افت قیمت طی شش ماه اخیر به حدود ۱۰درصد رسیده و بیشترین افت قیمت مربوط به مانیتورهای LCD شرکت L.G بوده است.
طبق اعلام نمایندگی فروش مانیتورهای L.G این کاهش قیمت از طرف شرکت مادر صورت گرفته است که در مورد مانیتورهای LCD مشهودتر است. فعالان بازار، مانیتورهای LCD سامسونگ و ال.جی را جزو پرفروشترینهای بازار معرفی کردند که به طور متوسط قیمتی حدود ۱۵۰ تا ۶۰۰هزار تومان دارند.همچنین مدلهای ۱۷۴۰P از مانیتورهای ال.جی، N1550 از مانیتورهای سامسونگ و مانیتور ۱۷ اینچسری VM شرکت NEC که به ترتیب با قیمت ۲۰۲هزار، ۲۲۰هزار و ۲۴۵هزار تومان به فروش میرسند جزو پرفروشهای بازار معرفی شدهاند.فعالان بازار همچنین مدلهای L1900R، L1900E و L1900j را جدیدترین مانیتورهای LCD ال.جی معرفی کردند که به ترتیب قیمت ۴۰۴، ۴۰۵ و ۴۰۴هزار تومان به فروش میرسند.
کیس
فاروق یکی دیگر از فروشندگان کامپیوتر در پاساژ پایتخت نیز در مورد کیس میگوید: کیس از بخشهای متعددی تشکیل شده است که مهمترین آنها مادربرد است و سایر قطعات روی این کیت قرار میگیرند.به گفته وی، بهترین مادربردهای موجود در بازار «گیگابایت» و «ایسوس» هستند که با ظرفیتهای مختلفی در بازار موجود هستند و قیمتی حدود ۶۰ تا ۱۵۰هزار تومان دارند. فعالان بازار قیمت انواع ماردبرد را نسبت به ماه گذشته ثابت اعلام کرده و معتقدند این قیمتها نسبت به سه ماه گذشته در حدود ۲ تا ۵درصد کاهش یافته است که علت این امر ورود مدلهای جدید و پیشرفته به بازار عنوان شده است.
فروشندگان مادربرد معتقدند هر چقدر یک مادر برد (
نظرات شما عزیزان: