عوامل موثر در انتقال اطلاعات
 
مبانی
 
 

 

 

همان طور که در ارسال بسته از هر روشی ممکن است در طول مسیر اتفاقاتی برای بسته ی شما و دیگر بسته ها بیفتد مثل بارش باران و برف و عوامل دیگر که باعث کندی سرعت و گاهی آسیب دیدن بسته ی ارسالی می شود در ارسال اطلاعات نیز عواملی مانند: پهنای باند، شیوه ی انتقال داده، جهت انتقال و پروتکل در چگونگی انتقال اطلاعات تاثیر دارند. که هر کدام از این موارد را تشریح می کنیم.

پهنای باند ـ منظور از پهنای باند میزان اطلاعاتی است که از یک سیستم اطلاعاتی در یک زمان معین ارسال می شود. برای درک مفهوم پهنای باند، یک خیابان را در نظر بگیرید اگر در یک خیابان فقط یک ماشین بتواند حرکت کند می توان گفت خیابان دارای پهنای باند یک است و اگر هم زمان سه ماشین بتوانند در آن حرکت کنند، می توان گفت خیابان دارای پهنای باند سه است

شیوه ی انتقال داده ـ  دادها به دو صورت سریال و موازی انتقال می یابند.

۱- روش سریال: در این روش بیت ها، یک به یک و پشت سر هم از طریق یک خط  ارتباطی ارسال می شوند. مثل خیابانی که ماشین ها پشت سر هم حرکت می کنند. ارتباط ماوس و رایانه از این نوع است.

 

۲- روش موازی: در این روش چندین بیت به طور هم زمان با استفاده از چندین خط ارتباطی فرستاده می شوند. بنابراین روش موازی نسبت به روش سری سریهع تر است. مانند بزرگ راهی که  چند ماشین کنار هم در باندهای مختلف حرکت می کنند. غالبا ارتباط بین چاپگر و رایانه از نوع موازی است.

پروتکل ـ مجموعه ی قوانین و قراردادهای توافق شده بین دو طرف برای برقراری ارتباط و مبادله ی اطلاعات پروتکل گفته می شود. مانند قوانین موجود در مدرسه که دانش آموزان و دبیران باید آن را رعایت کنند.

 جهت انتقال داده ـ  در یک سیستم ارتباطی سه روش برای انتقال داده وجود دارد:

۱- ارتباطات یک طرفه( Simplex ): در این حالت، یک طرف ارتباط نقش ارسال کننده ی اطلاعات را دارد و طرف دیگر فقط می تواند دریافت کننده باشد. هم چنین نیازی نیست ارسال کننده ی داده ها، از دریافت کننده جواب بگیرد. نمونه ی متداول این روش ارتباط، ارسال امواج توسط ایستگاه های رادیو و تلویزیون و دریافت توسط گیرنده های رادیو و تلویزیون است. بدیهی است که ما توسط این دستگاه ها امواج را که به صورت صوت و تصویر است دریافت می کنیم و نمی توانیم جوابی بدهیم.  

۲ارتباطات نیمه دو طرفه یا دو طرفه ی غیر هم زمان  ( Half-Duplex ): در این نوع ارتباط، هر دو وسیله نقش گیرندهو فرستنده را دارندو با یک دیگر تبادل اطلاعات می کنند اما ارسال اطلاعات در هر لحظه فقط در یک جهت می تواند صورت پذیرد. یک نمونه متداول از این ارتباط، دستگاه بی سیم است که کاربر می تواند به وسیله ی آن در یک لحظه یا حرف بزند و یا گوش دهد یعنی هر دو طرف نمی توانند به طور هم

زمان، صحبت کنند و هم گوش دهند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ارسال شده در تاریخ : برچسب:, :: 18:28 :: توسط : علیرضا محزون

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مبانی و آدرس ali-mahzoon.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 2604
تعداد مطالب : 11
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1